Dorn en Breuss Therapie

Dorn therapie is een therapie die gebruikt wordt bij bekkenscheefstand, rug en gewrichtsproblemen. Op een zachte en gevoelige manier worden gewrichten en wervels van de wervelkolom weer op hun plaats teruggeschoven. Het uitgangspunt hierbij is dat de rug de basis is van het lichaam. Veel klachten zijn dan ook terug te voeren tot verschoven wervels en gewrichten die met deze eenvoudige methode weer op hun plaats worden teruggeschoven.  De ruggewervel bevat immers de centrale zenuwbundel die met al onze organen is verbonden.

  De Dorn methode komt van oorsprong uit Duitsland van Dieter Dorn (Beieren) en in is daar al meer dan 30 jaar een groot succes. Zowel Dieter Dorn als anderen die de methode gebruiken hebben er succes mee.

De methode zelf is een zachte wervel en gewrichtsbehandeling waarbij er lichte druk op de wervels en gewrichten wordt uitgevoerd terwijl de klant de spieren beweegt door benen of armen te bewegen. Hierdoor kunnen de spieren de werververschuiving niet tegenhouden. De behandeling mag hierbij niet heel pijnlijk zijn. De wervels worden behoedzaam en met gevoel verschoven.

De Dorn methode gaat uit van de basis, beenlengte verschil. Veel problemen zoals hoofdpijn zijn terug te voeren op beenlengte verschil doordat dit doorwerkt via de rug en nek naar het hoofd. De botten zijn hierbij bijna altijd even lang. De oosprong van beenlengte verschil is vaak in het zachte bindweefsel rond gewrichten te vinden en kan met de methode eenvoudig opgelost worden.

Vervolgens blijkt dan de heup scheef te staan (heiligbeenscheefstand) waardoor er allerlei chronsiche problemen zoals krommingen in de wervelkolom (Scoliose), lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten ontstaan. De Dorn methode is een directe methode waarbij de scheefstand direct verholpen wordt.

(Foto’s van de site Dorn instituut Idelette Eijgelaar)

Na de correctie van de heup worden de werverls op een soortgelijke manier behandeld. Daarna wordt de nek behandeld.

Na de behandeling moeten 3 tot 4 dagen rustig aan gedaan worden dat wil zeggen geen extreme onverwachte bewegingen , niet zwaar tillen e.d.

Dorn therapie wordt niet toegepast:

  • Bij pijn kort na een ongeluk zonder dat een arts is geconsulteerd
  • Bij voortdurende verlammingsverschijnselen
  • Ontstekingen
  • Botontkalking
  • Acute hernia of spit (bij ‘gewone’ hernia wel)
  • Sterke griepsumptonen of koorts

Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van St Jans olie.

Na de Dorn methode wordt meestal de Breuss massage uitgevoerd.

Breuss massage is een aangename massage van de tussenwervelschiven waarmee veel rug en nek problemen zijn te verhelpen. De Breuss massage is een fijngevoelige energetische massage die daardoor ook nog doorwerkt.

De methode werkt onder meer goed bij spit, hernia, ischias.

Deze methode gaat er vanuit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen telkens weer worden vernieuwd. De energie herprogrammeert de cel zodat bij de vernieuwing de beschadigde tussenwervelschijven zichzelf herstellen.

Tijdens de massage wordt st Jans olie gebruikt die door de tussenwervelschijven wordt opgenomen. Deze kunnen hierdoor vaak weer uitzetten, zachter en elastischer worden. Door het voorzichtig oprekken van de wervelkolom krijgen de tussenwervels meer ruimte en kan de Johannesolie waarmee wordt gemasseerd in de weefsels trekken.

De massage is een zeer zachte ontspannende behandeling, die tevens inwerkt op fysieke en psychische spanningen.

De behandeling wordt als behaaglijk, ontspannend, rustgevend, losmakend, verlichtend en warmtegevend, ervaren.

 

U kunt de inhoud niet kopiëren.