Triggerpoint Therapie

Triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie behandeld pijn en spanning die door een samentrekking van een klein deel van een spier (triggerpoint) wordt veroorzaakt. Een triggerpoint wordt ook wel plaatselijke kramp in de spier genoemd.

Het triggerpoint voelt vaak aan als een harde en pijnlijke plek waardoor de spier gespannen blijft. Het vreemde aan triggerpoints is dat ze vaak pijn veroorzaken op een andere plek waarbij elk triggerpoint altijd een uniek pijnpatroon heeft. Zo blijkt spanningshoofdpijn vaak te worden veroorzaakt door triggerpoints in de nek.

Triggerpoints ontstaan vaak door te zware inspanning, een verkeerde houding, een acuut trauma zoals val of ongeluk, inactivitieit en stress.

Gelukkig kunnen de triggerpoints gemakkelijk verwijderd worden waardoor de blokkade in de spier wordt opgeheven, de spier weer ontspant en de pijn en spanning verdwijnt.

Het mooie van de triggerpont therapie is dat het zeer snel werkt en dat het resultaat direct na de behandeling al merkbaar is. Zelfs problemen die al jaren aanwezig waren konden snel worden verholpen.

Klachten die met triggerpoints vaak kunnen worden verholpen zijn onder andere hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, zere armen, zere benen en stijve spieren. In de praktijk blijkt dat veel pijnen door triggerpoints worden veroorzaakt doordat het triggerpoint een afgeleide pijn veroorzaakt

U kunt de inhoud niet kopiëren.